MAQUETA FUTURIBLE IDEAL DE CASTELLAR-L´OLIVERAL

Presentat el Pla Anticipatiu al poble i seguint amb el full de ruta marcat gràcies a l´impuls de l´ajuda econòmica que ens va premiar "Emergents", havía arribat el moment d´aconseguir un treball tangible que esdevingués els objectius marcats per aquesta primera fase del PIA. 

De quina manera el pla anticipatiu podia obrir-se pas a tota la població? Arribant als xiquets i les xiquetes del barri, mitjançant el lloc on passaven tantes hores, gairebé més que en la seua pròpia casa: els centres educatius. Vam començar a donar-li voltes de quina manera podíem treballar amb els xiquets i adolescents de Castellar-l´Oliveral fins que la idea es va configurar per complet: confeccionar una maqueta perfectible de Castellar-l´Oliveral. Un instrument que, passat per un filtre més pur, creatiu e imaginatiu, ens faria veure quin es el barri que els més menuts desitgen. I alhora la confecció de dita maqueta arribaria a oïdes de pares, mares, família i coneguts.

Per una qüestió logística i de temps, vam involucrar al Col·legi Públic de Castellar-l´Oliveral i a l´IES El Ravatxol, concretament a sisè de primària i a tercer de la ESO. I durant jornades d´hora i mitja al llarg d´un mes sencer, l´alumnat d´ambdós centres va parir la idea perfectible de Castellar-l´Oliveral, segons la seua visió, convergint a la vegada dues mirades d´edats diferents.

Dita maqueta versa sobre àrees del propi poble, com les comunicacions, els llocs preferits, personatges coneguts del poble... De nou una activitat que es veia molt abstracta, ja que la maqueta es va fer sense cap tipus de planificació sobre el contingut que aquesta havia de tindre, resultava tot un èxit i un vertader regal per a la vista, quan a creativitat però també quan a la informació que transmet.

Teniu dispone un vídeo-resum del treball. 

  • YouTube Social  Icon

©2017 Pla d´Anticipació Castellar-l´Oliveral    

Associació de veïnes i veïns de Castellar-l´Oliveral

  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Facebook Social Icon
CONTACTE​

C/Poetessa Leonor Perales, 10

avd26castellar.oliveral@gmail.com